Loonaangifte ivm Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

De belastingdienst vraagt om de aangifte loonheffingen op tijd in te dienen. De werkgever hoeft deze nog niet te betalen, er kan uitstel aangevraagd worden.

Loonaangifte voor uiterste aangiftedatum

Hiervoor moeten werkgevers de (loon)aangifte doen voor de uiterste aangiftedatum. Zij ontvangen dan ongeveer 3 weken na de uiterste aangiftedatum een naheffingsaanslag. De boete voor niet tijdig betalen hoeft dan niet te worden voldaan. Vervolgens kunnen werkgevers een verzoek om uitstel indienen. Ze moeten daarbij vermelden dat de betalingsproblemen een gevolg zijn van de coronacrisis. Het verzoek kan onder vermelding van het kenmerk van de belastingaanslag per brief gestuurd worden naar Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen.

Na ontvangst van de brief stopt de fiscus met de invorderingsmaatregelen en scheldt de betaalverzuimboete kwijt. De werkgever krijgt vervolgens automatisch 3 maanden uitstel en hoeft hiervoor verder niets te doen.

Waarom op tijd aangifte indienen?

UWV heeft de gegevens uit de aangiftes loonheffingen nodig voor de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). Deze noodmaatregel is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren, zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen.
Als het UWV ook de meest actuele gegevens uit de aangifte loonheffingen heeft, krijgt de werkgever snel waar hij recht op heeft.

Leave a commentNieuws

NEXT adviseurs & accountants

055 579 0731
info@nextaccountants.nl

Maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 17:30 uur

KVK 0372648
BTW NL57363943034B01

Copyright 2019 © All Rights Reserved