Wilt u een gedegen bedrijfsanalyse? NEXT adviseurs en accountants!

Met behulp van onze methodes en tools geven wij u een grondige analyse van uw bedrijf. Waar staat u nu met uw onderneming en waar wilt u naar toe.

Bedrijfsanalyse (FOMP en DNA-model)

Als ondernemer wilt u gedegen advies, een advies waarmee u jaren vooruit kunt. NEXT adviseurs & accountants denkt graag met u mee, daarom hebben we een aantal methodes en tools voor u ontwikkeld.

FOMP-methode

Om een goed beeld te krijgen van uw onderneming analyseren we uw situatie in onze zogenoemde NEXT-sessie. In deze fase brengen we vier aspecten van uw onderneming in kaart: Financiën, Organisatie, Markt en Personeel.

Met deze FOMP-methode bestudeert onze NEXT-professional de achtergrond, de huidige situatie en de toekomst van uw bedrijf. Na de analyse bepalen we in welke richting uw onderneming beweegt en wat u in de komende jaren wilt bereiken. Het resultaat: gespecificeerde doelstellingen en focus voor uw onderneming!

NEXT-business DNA-model

Maakt uw onderneming grote veranderingen door zoals bijvoorbeeld bij investeringen, fusies of grootschalige optimalisatieprocessen, dan is een integrale aanpak van groot belang. NEXT adviseurs & accountants brengt uw situatie zo goed mogelijk in kaart. Voor een gedegen advies willen wij alles boven tafel krijgen.

Integrale analyse

NEXT vergelijkt uw bedrijf met een ijsberg. Slechts tien procent ligt boven de oppervlakte. De negentig procent die niet zichtbaar is, beïnvloedt de zichtbare resultaten. Het NEXT-business DNA-model beperkt zich daarom niet tot financiële en strategische analyses. Wij inventariseren het onbenut potentieel binnen uw bedrijf en besteden aandacht aan: bedrijfscultuur, invloed van het hoger management en eventueel ontstane fricties.

Het uiteindelijke doel van onze analyse is een helder beeld te krijgen van uw huidige onderneming. Vervolgens zetten we aan de hand van uw wensen een toekomstvisie voor uw bedrijf neer.

Waardemap

We starten het optimalisatietraject met de waardemap. Een praktische methode waarmee u inzicht krijgt in de samenhang tussen ondernemingsbeslissingen en de toegevoegde waarde van een onderneming. We doorlopen een aantal stappen, waarbij centraal staat: Hoe kunt u het beter doen? Stel u wilt uw omzet verhogen en we richten ons op het volume, dan betekent dat:

  • nieuwe klanten aantrekken
  • bestaande klanten behouden en uitbouwen
  • het inkomen uit de activa verhogen

Zoomen we in op bestaande klanten, dan gaat het bijvoorbeeld om verbeteringen op het gebied van innovatie, verbreding van diensten/producten en relatiebeheer. Voor iedere pijler zetten we acties uit. Zo krijgen we een heel concreet ingericht stappenplan.

Meer weten?

Hebben wij uw aandacht getrokken en wilt u meer informatie? Neem dan contact op voor een kennismaking met NEXT.

Nieuws

NEXT adviseurs & accountants

055 579 0731
info@nextaccountants.nl

Maandag t/m vrijdag:
09:00 tot 17:30 uur

KVK 0372648
BTW NL57363943034B01

Copyright 2019 © All Rights Reserved